torsdag 7 juli 2016

PUTIN FRUKTAR EU:S DEMOKRATISKA LÄNDER...

Svenska militären ville ha en direkt öppen kommunikation med Ryska militären utan NATO då det gäller lands gränserna på Nordsjön. Då tyckte Putin att svenska militären ska inte använda svensk media till propaganda. Det enda svenska överbefälhavaren sa till massmedia var en önskan om en direkt kommunikation mellan ländernas militär som Sverige har med övriga EU länder.

Så om vi ideologiskt tänker oss att vi demokratiska länder är en demokratibjörn så inser man varför mannen Putin sitter uppe i träden och fruktar denna demokratibjörn.

Alltså Ryssland anklagar Sverige för att ha statskontrollerad press att föra ut statlig propaganda.  Ja, den här fick mig att börja morgon med ett gott skratt. 

Ryssland äger till 99% all media tidningar, radio och teve och dom talar om för folk hur dom ska tycka och tänka om olika länder. För ett tag sen så hånade dom Turkiet and dess president i media nästan dygnet runt i en vecka. Sen blev England i sikte och hånade folket och politikerna även dom engelska EU politikerna. Till och med Ungern,Rumänien, Jugoslavien ,Tyskland, Sverige, Norge, Danmark, Finland och till och med Nederländerna men även Frankrike, Schweiz för att nämna några. Hatobjekten är otaliga och många av dessa suktar Putin att göra affärer med, ingående affärer som binder länder mer till Rysslands ekonomiska kontroll.

Det är skillnad på Sverige och Ryssland vi har inte anställt nättroll som aggressivt försöker skapa konfrontationer mellan länder och folkgrupper. Det är ju därför svenska statliga myndigheter är öppna och talar om för massmedia men även meddelar på sina Webbsidor om målsättningar som berör befolkningen så rätt information kommer fram till oss väljare. Vilket övriga EU länder har nu börjat göra för att motverka dessa ryska nättroll negativa felaktiga information som dom ger.

Putin säger lita mig vi Ryssland är hederliga och här har vi ingen Nazism som hotar judar och muslimer. Men bilden ovan är en militär från Krim och det går ju inte att ta miste på vem han sympatiserar med.

Sen då denna ryska soldat på Krim skurit halsen av en schäfervalp och satt ut det online gav en befälhavare honom en medalj för exemplariskt uppförande och tyckte naziflaggan var pricken på det hela.

Alltså 1944 bekämpade Ryssland Hitler för dom ansåg det hotade Rysslands befolkning och Hitlers vapentillverkning.
Men det är tydligen helt okej att ha nazister inom armen med tungt artilleri och tillgång till kärnkraftsverk. Det finner tydligen Putin logisk tillvaro för Ryssland men i våra ögon är det mer ologiskt.  För Nazister hatar ju demokrati det vet ju vi sen Hitler era.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar