tisdag 19 juli 2016

USAS KÄRNVAPEN I TURKIET...

Alltså USA har gjort mycket dumt men nu är det en riktig dunderblunder. Tydligen nu KÄRNVAPEN  på Incirlik flygbas i Turkiet. Såklart dom är orolig för utvecklingen i Turkiet.

Politiker i USA har en tendens att återupprepa gamla misstag. För några år sen så skulle Bush klanen ha tillbaka sina oljeanläggningar i Irak så Obama gav DAESH 3 stycken kemiska missiler som al-Assad hade, vilket DAESH använde en till att ta 1 oljeanläggning sen så kom al-Assad överens med DAESH att dom skulle använda en missil mot Bashars politiska motståndares by. Vilket dom gjorde för al-Assads räkning. DAESH fick skulden för dom lydde sin före detta överbefälhavare för 2 generaler och 4 kopraler var sunniter från hans arme. Jag förstår att dom måste ha en flygbas nära Syrien och Irak för att snabbare kunna bekämpa DAESH och Al Qaida i Syrien och Irak. 

Men att placera kärnvapen i en diktatur med en maktfullkomlig ledare är inget att rekommendera. Man förstår att det beslutet är inbakat i 1956 års beslut om att placera kärnvapen för att kunna skydda sin affärspartner och affärsintressen i Europa mot Ryssland. Nu är väl Ryssland inte ett direkt jätte stort hot mot Europa som under 2:a världskriget. 

Men att placera kärnvapen i Tyskland,Turkiet bland annat är att gå ett steg för långt, det skapar mer miljöhot med mer kärnvapen. Rakt emot vad man sa sig göra då man lovade jobba för att förbättra miljön. Nu är det frågan när ska dessa löften infrias, är det på väg att bli politiska löjliga dogmer. För varken Ryssland, Usa Tyskland,Polen, Balkanländerna med flera har skrivit på och börjat i verkligheten genomföra sitt miljöarbete. Sverige har börjat ta verkliga steg. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar