tisdag 5 juli 2016

SPLITTRAT EU GYNNAR PUTIN AGENDA ?

Det har talats om att BREXIT skulle ha gjort Putin överlycklig. Men om Putin och hans ryska militärledning tänker lyckliga tankar om att kunna toppstyra andra länders regeringar kommer dom bli grymt besviken.

Fast England som valt att gå ur eller andra länder som tänker gå ur EU har ganska många gemensamma restriktiva uppfattning gentemot Ryssland och Rysslands oligarkers sätt att driva företag och hur man gör affärer. För nu har befolkningen funnit styrka och ställer större krav på sina politiker.

Och som demokratier i våra Europa länder så har dom flesta av politikerna förnuftet och anständigheten att respektera väljarna önskningar om vilken politik man ska ha och driva.Vilket inte Ryssland gör utan där utgår man från Rysslands 100 rikaste oligarker och korruption är ingjuten i hela samhällssystemet som gör att det gynnar en minoritet men missgynnar större delen av befolkningen.

Och vara en aggressiv diktatorisk rysk knähund är väl inget vad EU ländernas befolkningar vill. Det handlar inte om  ryss fobi utan vanlig hederlig sätt att ha vänliga relationer till omgivande länder och affärsetisk kodex som saknas i många genom korrumperade öst stater, däribland Ryssland för att nämna en  som är mest aggressivt aktiv. Tror man från deras synvinkel att man attraheras av en sån affärspartner kommer dom framöver och 2017 att bli grymt besvikna på den punkten.

För nu har många länders regeringar gått ut och lovat att bekämpa korruption och jobba för bättre miljö, det kräver att som gör handling av sina löften annars framstår dom som politiska sagoberättare och inte som ärliga riktiga politiker. Och i riktiga demokratiska länder kan man ju välja nya politiker som lärt sig av föregångarnas misstag.

Så den buttra ryska björnen kanske vinner i maktstyrka i militära sektorn men på grund av det aggressiva beteendet så förlorar man affärspartners inom handelssektorn. Så ser man Ryssland ur det perspektivet så inser man trotts sån liten militärmakt EU länderna gemensamt har gentemot Ryssland är är vi Europa länder mycket starkare och affärs smartare på det mer demokratiska och hederliga sättet som gör oss mer överlägsen Ryssland. 
Det är dags att vända det negativa stigmat som förlamar snart vår del av världen till nåt positivt som får kuggarna i vårat demokratiska samhällssystem att går runt igen. Även utan EU, vi har ju FN och handelsorganisationer till stöd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar