söndag 10 juli 2016

RYSSLANDS FATTIGA ...

Att det var många som blivit fattiga i Putin Ryssland det står nog klart nu. På en befolkning 120 000 000 så är det 20 000 000 ryssar som räknas som extremt fattiga. Så korrumperat land fungerar i korta perspektivet men faller samman i det långa loppet. Det har varit känt sen en tid att det har varit låginkomsttagare och pensionärer som blivit hemlösa på grund av att deras inkomst inte täkt till baskostnader för bostaden.

För ett par år sedan så var det diskussion på Twitter med en del oppositions politiker och några oligarker. Då hånade oligarkerna den lösning som den politiska oppositionen såg något godkänd att om dom 100 största oligarkerna lämnade tillbaka 80% av vad dom tagit och behöll 20% skulle inte så många ryssar bli utfattiga och hemlösa som det är nu. Och befolkningen som är fattiga hemlösa skulle överleva kommande vinter.

Nu kommer ju många pensionärer som blivit utfattiga och hemlösa att förbli det men åtminstone med om dessa oligarker hade nåt empati och medkänsla lämna stora summor pengar som går till att skaffa tak över huvudet åt dom 20 000 000 hemlösa och utfattiga innan vintern. För alla pensionärer kommer ju inte få ett eget hem som dom hade förut. Utan sista tiden av deras liv kommer att bestå att få komma under tak med värme, få mat och möjlighet till dusch,mediciner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar