lördag 13 oktober 2018

ALLIANSPARTER ELLER INTE ?


Trodde jag skulle kunna hålla mig från att kommentera om Sveriges politik. Och nu i lördag eftermiddag säger Liberalerna i enskilt presskofferans att dom motsätter sig KD&M regering. Utan ser helst Moderaterna med Socialdemokraterna som nya regeringen.


Är övriga allianspartier så rädda för en jobbig regeringsperiod framöver med dom ekonomiska och politiska dippar som kommer framöver på grund av globala politiska orosmoment, då ska dom också hålla tyst och låta Ulf Kristersson bilda den regering som finns i den borgliga  sidan eller kompromissvilliga parti som är beredd att följa moderatiskt politisk agenda.

Sen kan ju inte Sverige Demokraterna förnekas vissa poster på grund av väljarna gav dom 62 mandat, alltså 1,1 miljoner väljare  varav 300 000 bytte tillfälligt parti för viss politisk förändring kräver på migration, polis sektorn och sjukvård. 


Alltså folk vill ha en politisk förändring, till och med invandrare som bott i Sverige ett par årtionden har röstat på SD som fokuserat på deras migration, polis och sjukvård som nu fler av dom väljarna öppet säger. Men nya SD väljarna  vill dom flyktingar som har jobb, läser svenska och lär sig svenska grammatiken bra ska få uppehållstillstånd och arbetstillstånd. Det är dom kriminella och vilande terrorceller som ska utvisas. 

För hittills med Socialdemokraterna och vänsterpartier även med stöd av borgliga partier som följt vänstern flyktingpolitik har det inte blivit bättre, så nu tycker dom LÅT SD försöka med kryddning av SD:s migrations politik med moderaternas som bas. Det kan ju inte bli sämre. Bara inte SD få finansminister posten, skatteminister posten eller jobbet som utrikesminister.


Herregud, det blev en långbänk. Men om nu SD kommer att kräva ministerposter så är det mer praktiskt rent ideologiskt om Allians partierna steppar upp och följer väljarnas önskningar och ger fan i vara högfärdig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar