söndag 14 oktober 2018

MÄNNISKOHANDEL GLOBALT PROBLEM...

I Ryssland har småföretagare i södra Ryssland börjat sen många år utnyttjat fattiga familjer och ungdomar som rymt hemifrån till storstäderna. Dom tar pass och id-kort från dom fattiga och använder dom som slavar. Här ser jag ett problem som ryska maffian kan tjäna pengar på vilket Kreml eliten på ekonomisk tilldelning för att inte göra nånting åt det växande problemet i Ryssland. Men det innebär också att det precis som i Europa blir småflickor sålda som sexslavar på välbeställda människor runt om i vår värld.

I Europa kidnappas unga flickor som är på semester i dom länder med korrupt statssystem och förs vidare till andra länder. Helst ska dom ha europeiskt utseende och vara oskulder.

I USA får man 25 000 USA dollar för ett spädbarn och sen sjunker priserna eftersom åldern stiger. Men europeisk utseende är ett stort plus, därav efterfrågan på ryska barn också. Allt hänger ihop med droghandel också tyvärr, det försöker amerikansk polis tillsammans med Interpol bekämpa. Som en myra slåss med en elefant.

I Indien är i första hand barn en nationell handelsvara från fattiga med lågt anseende familjer åt medelklassen. Sen att polisen får betalt för att se mellan fingrarna gör inte saken bättre. Men sen finns det flickor som säljs vidare med tvång som hembiträde eller sexslav utomlands.

Det får mig att tänka på den hembiträdes agenten i Libanon som sa: - Jag är starkare därför utnyttjar jag dom svagare.

Barnen är ju det viktigaste för ländernas framtid. Men med denna nya alltmer utbredda farliga verklighet måste man som förälder på sina resor hålla koll på sina barn betydligt mer än hemma i sitt eget trygga hem. Tyvärr har barnen oavsett land förlorat i människovärde. Krig och terror demoraliserar ganska mycket i vår värld och inte bara förstör naturen i dom krigshärdar som nu finns.

Vilken framtid vill vi ge kommande generationer ?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar