torsdag 25 oktober 2018

USA DEMOKRATISKT ELLER ?

Demokratiska politiker och kritisk kändis och CNN fått brevbomber. Personer som varit kritiska till Donald Trumps politik, filmstjärna som sa öppet inte min president, han valde inte Trump.

Märk väl inga republikanska politiker eller personer kritiska till demokraterna fått några dödshot eller brevbomber.

Nu är det 10 brevbomber, alltså direkta dödshot på personer som är på Demokraternas sida och ett mediabolag.

Demokrati ska väl betyda att det kan finnas 2 olika politiska åsikter och att kändisar män som kvinnor har rätt till sin egen politiska åsikt. Och att man ska kunna höra olika åsikter man gillar dom eller inte, inte behöva höra hot om slå ner dom falska jävlarna för dom har inte min åsikt och är kritiska mot mig, som Trump säger ofta till sina uppeldade anhängare. Då blir ju den amerikanska politiken inte direkt demokratisk och republikanska politikerna blir ju inte ärligt demokratiska gentemot det amerikanska befolkningen.

USA är duktig på att predika till andra länder om öppen ärlig demokrati, men då det hettar till då president Trump kampanjar så blir det särskilt inte så demokratiskt utan mer Bannon riktat så det passar vad Trump vill visa för fasad. Ska man vara demokratisk ledare i världen är det nog bäst att USAS politiker på bägge sidor visar demokrati i verkligheten också även Donald Trump även i mellanvals tider.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar