söndag 28 oktober 2018

SVENSKA POLITIKEN...

Moderaterna i Sverige har bestämt sig för att lägga fram sin budget för 2019 för riksdagen som ledamöterna ska rösta om 15/11, det är bra.

Men varken borgliga eller socialdemokraterna har kunnat bilda en regering. Så det blir nyval igen.

Frågan blir det på riksdagsnivå eller i kommuner och landsting också. Då dom mesta kommuner har följt valresultatet, enstaka kommuner inte gjort det och en del kommuner har gjort kompromisser. 

Nu för första gången i Sverige har riksdagsledamöterna inte direkt följt valresultatet utan gjort politiska kompromisser och fryst ut ett parti. Okej, det är extrem parti, men flera intervjuade väljare sagt att dom röstat på Sverige demokraterna för dom vill ha en förändring i frågan om flyktingarna sen håller dom inte i övrigt med SD.

Så då är frågan om kan nu politikerna se nya valets resultat och följa det även om dom inte gillar extrem parti får vissa saker att säga till om. 

Sen måste man inse Sverige är inte unikt. Ungern, insett att Polen sitter också med unik konfliktsituation. Fast i Polens situation pratar dom om tiden då Tyskland och Ryssland aggressivt invaderade Polen och förde ondsint politik och förtryckte polackerna och begick folkmord på polacker. Men på ett sätt hyllar man förtryckarna med att återuppta förtrycket i egna kläder så att säga. Nu sittande regering med polska kyrkan säger till befolkningen att se utlänningar som fiender som invaderar Polen igen. Men det finns en del av polska befolkningen som inte vill gå till tiden då Polen verkligen var ockuperad. 

Har bestämt mig att se det som händer i USA, Polen, Ungern, Italien, Ryssland och Saudiarabien bland annat är ledarna personer som ger misstagen ett ansikte och ska lära oss vad man inte ska göra som ledare. Att bli arg och jaga upp sig på grund av uppkomna situationen är att slösa med onödig energi. Då det finns politisk opposition som balanserar extrem partierna kommer det inte bli extremt stor ekonomisk börs nedgång framöver, men där extrempartier styr kommer börserna dyka betydande. Och ge mindre pengar i staten kassor där extrempartier styr.

Men har bestämt att se det som en intressant tid som kommer framöver och vi kommer många generationer få lära oss saker som vi ska föra vidare till kommande generationer så detta kaos förhoppningsvis inte upprepar så snabbt igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar