tisdag 30 augusti 2016

AFGHANISTAN IDAG...

Då man ser dokumentären Exudos om hur det är för flyktingarna och deras flyktingväg inser man ganska mycket.

Att afghanska befolkningen har förlorat tron på en trygg och fredlig demokratisk framtid i Afghanistan är klar. Men att många har inte råd att fly från Afghanistan som gör att många är kvar.

Men då säger många vi har ju USAS militära styrkor där och även NATO trupper under FN flagg. Jovisst, det finns olika militära trupper där från en rad olika länder inklusive Sverige, men dom är inte där för att beskydda befolkningen mot Talibanerna eller DAESH. Dom är där för att beskydda USAS personal som jobbar i dom 2 mineralgruvor som George W Bush tog som betalning för hjälpen med talibanerna som Afghanska regeringen skapad av USA behövde enligt Bush. Och det är endast USA som får ekonomisk vinning av dom gruvorna i och med att man tömmer gruvorna på rå mineraler och skeppar dom till USA för behandling och kapitalisering för att betala av USAS statsskuld. Inget land eller FN får betalt för att beskydda USA för skyddet i Afghanistan. USA begär då FN och NATO frågar hur högt ska vi hoppa utan att tveka vad USA begär och vad för konsekvenser det blir för alla inblandande.

Flera av flyktingarna i dokumentären från Afghanistan, men även afghaner här i Sverige har jag mött med samma insikt. I Afghanistan växer sig Talibanerna och DAESH starkare, det finns inga framtidsutsikter där, därför flyr man Afghanistan. Med mordhot och risker med att DAESH eller talibanerna placerar bomber i dom civila afghanernas bilar och lastbilar är konstant hög men varken FN, NATO, EU eller USA är fokuserad på vilka dagliga extrema hot den afghanska befolkningen lever under. Därför försöker civila afghaner sälja vad dom kan sälja för att kunna fly mordhoten,våld och terrorn.

För NATO, EU, FN och USA är helt fokuserade på att skydda dom mineralgruvor som BUSH en gång tog för att reducera något av USA'S gigantiska statsskuld. Och det betalar en del av USA'S gigantiska statsskuld men länder med sina militärer i Afghanistan betalar vad dom gör för USA. Alltså + för USA och - för kostnader för övriga länder , i klarspråk. 

Är det bara jag som tycker det hela är snedvridet och att USA får reda upp sin egen tillredda soppa i Afghanistan eftersom vi ska vara precis som USA vad tjänar dom inblandade länder på sin assistans, förutom att visa sin blinda lojalitet mot jänkarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar