lördag 27 augusti 2016

BOLIVIAS GRUVARBETARE...

Jag förstår gruvarbetarnas frustration och ilska men att kidnappa och mörda en minister som far ut för att prata med dom är inte nåt produktivt för för arbetarna.

Sen måste man faktiskt betala dom anställda löner som gör att dom kan leva på det. Och tänka säkerhetstekniskt för att inte skapa fler arbetsskadade gruvarbetare eller omkomna på grund av bristande säkerhet nere i gruvan.

Sen då dom som slog dom mördande slagen mot ministern är dömda så kan man fokusera på mer produktiva åtgärder som ge gruvarbetarna anständiga löner och se till att det blir skiftgång så att gruvarbetarna hinner hämta energi och fokusering innan nästa arbetsskift och se till att säkerhetsföreskrifter följs. Sen ett plus för arbetarna i gruvan vore om fordonen drevs med mer miljövänligt. New Boliden här i Skellefteå har biogas i sina truckar, och maskiner nere i gruvan men också ovan jord. Då slipper man giftiga avgaser från fordonen. Och gruvarbetarna slipper huvudvärk och försämrade lungor. Gör man så får man glada och mer produktiva arbetare som slipper oroa sig om lönen ska räcka månaden ut för familjens räkning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar