tisdag 9 augusti 2016

ATT STARTA & DRIVA FÖRETAG I RYSSLAND....

IKEA i Moskva hade 1993 köpt mark av en rysk markägare. Nu sen 2012 har denna markägare drivit kravet via domstol att han fått för lite betalt.

Flera prövningar i olika rättsliga instanser har gjorts och det framkommit att IKEA är rättmätig ägare till marken som huvudkontoret är byggt på. Men flera razzior har genom åren genomförts. 

Enligt flera ryska ministrar är Ryssland det bästa landet att starta och driva företag i. Vi SVENSKA företag är vana vid att skrivna mark köpavtal  gäller med avtalad prissumma som ligger fast för evigt. Men tydligen inte i Ryssland. Det är ju tydligen återkommande för IKEA men också andra bolag är utsatta också. 

Trotts att IKEA gå igenom ett antal olika rättsinstanser fortsätter detta spektakel med en före detta RYSK markägare som anser helst skulle han fått den av den ryska profiten som IKEA tjänar i Ryssland. Men det var inte inskrivet i köpavtalet för marken och får före detta markägaren rätt NU, så blir det korruption som dagens regering ska bekämpa.

För ska dessa rättsprocesser poppa upp på flera olika håll i Ryssland blir man stark avståndstagande till att göra några investeringar i Ryssland överhuvudtaget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar