onsdag 3 augusti 2016

USA'S POLITISKA SYSTEM...

Då företag och organisationer betalar politiker för att som i detta fall rösta bort Bernie Sanders som är demokrat visar mer svaghet i det amerikanska valsystemet. Men det visade också Donald Trump som bekostade sin egen valkampanj. 

Folk tycker att dom har makten över Usa's politiker men det är NRA, Tea Party, Bush klanen med deras oljebolag och Cheney med hans gasbolag som har det ultimata makten.

Bernie Sanders hade många av dom amerikanska ungdomen med sig som vill se en förändring i det politiska valsystemet där inte pengar styr tillgången till att bli politiker i USA, utan att vanliga människor har en chans och inte bara dom som har miljarder på banken och sponsras av dom börsnoterade bolagen. Som det är i dag så är det 55% av Washingtons politiker elit som sponsras av NRA och börsnoterade bolag för att deras önskningar bli till verklighet. 

Och som det är i dag i USA så för varje dödsskjutning i USA kommer NRA att betala fler politiker både republikaner och demokrater, för ju fler dödsskjutningar ju fler vapen får vapentillverkarna sålda, som styr NRA. Och då NRA ledningen får gratis vapen för att dom gör reklam för deras produkter så är dom beroende av varann. Men vapentillverkarna har verkligen valt dom blint fanatiska vapenfantasterna som har krav total vapenfrihet och svaga lagar med fri marknad och låg åldersgräns.

Men det är ju bra att såna svagheter kommer fram i det amerikanska samhället nu i år. Och att en förändring av det politiska valsystemet startas, för sånt görs inte över en natt.
Så den amerikanska ungdomen har en chans till tryggare och miljömässigt bättre framtid som dom själv nu försöker få fram till politikerna via Bernie Sanders.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar