lördag 20 augusti 2016

STACKARS AMERIKANSKA VÄLJARE...

Det är synd om dom amerikanska väljarna. Hillary Clinton kan vara en bra kandidat bara hon inte är för mycket uppbunden av sponsorerna till nästan samma agenda som under George W Bush tid både senior och junior. För då man fingranskar så blir det i stort sett ingen egentlig förändring.

Donald Trump visste jag var rik på skulder men inte hur mycket. Hans företag har skulder på 650 000 000 Usa dollar och han har också sin förmögenhet uppbundna i 3 passiva partnerskap som är som är skyldiga totalt 2 miljarder Usa dollar.


Det får i mina ögon och öron att Bernie Sanders vara rena rama DRÖMKANDIDATEN. Men sen minns jag vad som sagts om makteliten i Usa. Att dom hatar allt som tyder på några droppar av socialism. För en utomstående så inser man att Bernie är en moderat med lite av socialism som faktiskt skulle klara av ekonomiskt att vara president i USA.
Och faktiskt göra ett bra jobb där statsbudgeten hamnar i balans, bättre än vad den är idag. Men föra in en mer ödmjukhet och bättre kompromiss lösningar än dom senaste årtionden. Men en politiker som lyssnar på dom unga som är USAS framtida medelålders. Och att dom vill vara med att utforma sin framtid som dom vill ha det och inte bara enbart börsnoterade företagsledarna och makteliten för sina barn.

Då man ser det på avstånd då inser man vad jag är glad av att bo i ett land där det råder demokrati och inte dom rikaste kan köpa sig en politikerpost som i USA, utan även från andra samhällsklasser kan också bli politiker och man inte är ekonomiskt beroende av sponsorer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar