tisdag 9 augusti 2016

PUTIN & ERDOGANS MÖTE & RESULTATET...

Då Putin säger att då är nära en gemensam lösning gällande Syrien då blev jag väldigt fundersam. Men insåg varför Erdogan kommer att byta sida.

Att Erdogan lägger undan sitt hat mot al-Assad och tolererar al-Assad som fortsatt president i Syrien är för att han och hans familj kommer att tjäna pengar på att gasledningen blir byggd genom Turkiet sen är den ryska gasledningen under turkisk kontroll.
För sen kan han ju kontrollera den ryska gasen och göra politiska  påtryckningar som Putin får godkänna. För att Ryssland som NATO'S 4:e militär största land starta krig emot NATO'S 2:a största militära land för att återfå kontrollen över den ryska gasen genom Turkiet kommer nog det inte bli som i nordöstra Ukraina. Det finns inga ryska oligarker i Turkiet som har företag där. Men det blir en riktig näsbränna för Vladimir Putin men det brukar ju heta lika barn leka bäst. För han och Erdogan är ganska lika till sättet att kontrollera befolkningen, tyvärr. Och orsakerna är faktiskt ganska lika.

JAG är väldigt tacksam för att BO i SVERIGE ett demokratiskt land där man har RÄTT att TYCKA och TÄNKA som man vill. Och med politiker som verkligen i krissituationer kan samarbeta över partigränserna. Att känna tacksamhet för att vara medborgare och bo i demokratiskt land är för mig ganska självklart med vad som händer nu i diktaturländer runt om i vår värld.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar