söndag 28 augusti 2016

YPG I NORRA IRAK...

Jag kanske verkar som en ruggad örn, men att följa med Turkiets president i hans fördömande av kurderna i norra Irak är väl för magstarkt. Den nybildade militära gren av kurder som bildades av kurder som flytt till demokratiska länder men återvänt till Irak för att på demokratiska grunder vara med i Iraks regering och skapa en positiv och produktiv politisk och företagare grund för att en dag kunna återvända till norra delen av Irak men som irakiska medborgare som dom inte kunde bli i Turkiet. 

Tyvärr, så skapades DAESH som även hotade dessa kurder till livet. Då reste kurder tillbaka till Irak och bildade en militär gruppering med huvudmål att bekämpa DAESH och andra terrorgrupper som försöker etablera sig i Irak och Syrien. Norra delen av Irak kurderna där har haft en militärpostering mot gränsen till nordöstra Syrien där DAESH har bokstavligen haft kontrollen av ett fort med höga murar runt. 
Då det gäller Turkiets president Erdogan så har han ett ont öga till dessa kurder. För om dom blir erkända medborgare och politiker i Iraks regering så anser han att dom får han att framstå som en diktator istället för en landsfader/kung för sitt drömland han vill Turkiet och omgivande länder ska bli för honom och hans familj.

Det finns positiva krafter i Irak, Syrien, Jordanien och Libanon som inte tillhör nån terrorgruppering men som söker en nystart med demokrati, dom är inte stora och har stor röst men dom märks i det lilla. Men dom når inte makthavarnas ögon eller öron inte heller nåt offentligt erkännande på grund av risken för verkställande av mordhot mot såna personer och dess familjer av enväldiga makthavare och diktatorer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar