torsdag 18 augusti 2016

USA'S POLITISKA MÅLSÄTTNINGAR DÅ & NU...

Då man ser Oliver Stones dokumentär USA enligt Oliver Stone, särskilt delen Reagan,Gorbatjov och 3:e världen. Då förstår jag bättre George W Bush beslut i frågan om Irak och Afghanistan vilket fick mer katastrofala följder för resten av världen.

Det må inte vara samma politiker som under Reagans och Gorbatjovs tid men samma krigshetsare, NRA, Tea Party rörelsen och dom extremt fanatiska företagareliten som betalar större delen av den politiska eliten i Washington DC. Och som gärna skulle se Donald Trump som president, så kan dom bli mer extrema i sin syn på aggressiv affärsuppgörelser som Donald Trump frodas av.

Och samma beteende gör också Ryssland mot omgivande länder för om USA kan så kan väl Ryssland. Därav av moment 22 i Syrien där nu Ryssland upprepar USA'S misstag men på rysk stil där korruption har blivit vardag och en del av affärer och politik som sinar ryska statskassan.Man kan faktiskt säga att Ryssland och USA är ganska lika.

Så då USA'S ekonomiska polis åtalar utländska bolag och påtalar och fördömer andra bolag i andra länder för genomgripande korruption och grovt misskötta företag blir faktiskt patetiskt då man i affärsvärlden vet att det finns en rad olika amerikanska bolag runt om i världen som missköter och begår allvarliga miljöbrott. Som lämnar enorma kostnader till ett redan utarmat land för permanent försätta i skuld till USA och bli ett land som följer USA'S minsta önskning även om det innebär mer problem för dom själva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar