söndag 7 augusti 2016

ERDOGAN EXPANDERAR ?

Nu är det 22 dagar då Erdogans anhängare har demonstrerat för att behålla han som deras ledare. Men man undrar vet dom om att han planerar att göra Turkiet till en del av Osmanska riket där han är totalitär ledare och andlig ledare som nån av hans söner kommer att ärva den kungliga tronen. Om han med som NATO land nummer 2 med 2:a största militära styrka tänker återta Bulgarien, Grekland och Serbien till 2000-talets Osmanska rike.

Om man tänker logiskt hur han agerar mot EU länder och mot USA så är Erdogan mer fokuserad på att behålla makten. Och det han och hans familj har tagit från turkiska staten. Och han känner om han lämnar över makt åt oppositionen och folket förlorar han och hans familj sin förmögenhet som han anser han och hans familj har ensamrätt på. Och vad han beslutar för sin familj som kung över Osmanska riket kan ingen säga emot. Vilket gör i hans ögon att övriga länder måste böja sig för hans minsta önskan.

Vilket gör han till en farlig person för omgivande länder i och med att hans fokusering är på i första hand skydda sin familjs förmögenhet istället för att bekämpa terrorgrupperna. Och terrorgrupperna kommer vid ytligare tillfälle expandera sin närvaro i Turkiet och vid Turkiets gränser.

Och vad har befolkningen egentligen att välja på. Han har sina spejare ute och om dom hör nånting som talar om att man inte tycker och tänker som Erdogan med hans målsättning är det som att skriva sin fängelsedom för livet eller mer troligt dödsdom. Erdogan har tappat kontrollen över vad han anser sig rätt att göra och vad som är demokratiskt men även hur många saker mot dom mänskliga rättigheterna kan han begå innan NATO sätter stopp. Då NATO som bekämpar terrorgrupperna behöver NATO'S näst största militär styrka fokuserad på kampen mot terrorn.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar