måndag 13 februari 2017

CYBERKRIG MOT KÄRNKRAFTSVERK...


Det riktiga kriget förs i cyber alltså internet. Det innebär att man kan lätt som hackare idag komma in i kärnkraftsverks datorer och stänga ner kylaggregaten.

Det enda verksamma på att bygga kärnkraftsverk runt om i vår värld är Rosatom med Putin som har anknytnings bolag som får del i vinsten av dom kärnkraftsverk dom bygger.

Men notera också att Vladimir Putin har en hel stab med hackare anställda via sin privata 'kock'.


Denna kock har ett finger i det mesta i Ryssland allt från mord på personer som Putin vill ha avrättade ryska som utländska. Men denna 'kock' har också  kontroll över maten och andra saker som bensin, olja, mediciner med mera som levereras till militära och maten till sjukhus,skolor.

Men också kontroll över hackare, troll, media. För med rysk inblandning får man räkna med rysk hackning.


Så även om Ryssland har varit med och byggt kupolen över Tjernobyl ska man inte känna sig säker. För Putin eller terrorister med sina hackare kan också sätta fyr på Tjernobyl igen eller nåt annat kärnkraftsverk i vår värld, helt skyddat från hackerattacker är vi inte. Ryssland har med sina statliga hackare stängt via nätet gasen för Ukraina, nu uppstår liknande hot mot hans gamla kompis Alexandr Lukasjenko Vitryssland.

Vilket kräver en mer utvecklad ny sorts energibas, som är av säkerhetsskäl sluten för omvärlden men skyddad mot hackerattacker utifrån. Och till det krävs ett nytt tänk.

Frågan är bara är dagens makthavare gamla gubbgänget redo för att ändra sina gamla invanda rutiner och påbörja nåt nytt på äldre dagar ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar