lördag 18 februari 2017

PUTIN & TALIBANERNA...


Då man ser att Putin knyter upp dom talibanska krigsherrarna till Moskva kan man lugnt säga, dom har en väldigt skev uppfattning vad moderata talibaner är för nåt i Afghanistan.

Det han har knutit upp Ryssland med är krigsherrar som lever på extrem taliban ideologi som handlar om att bryta ekonomiskt ner dagens samhällen. Så vad Putin och hans oligarker tror att med krigsherrar som lever på krig och förtryck skapar fred och jämlikhet med vapen i handen, undrar man börjar dessa herrar bli senila som Trump.

Det finns i Afghanistan en moderat talibangrupp som inte är beväpnade utan är politiker i parlamentet som även vill ha med kvinnorna i och med att dom anser dom är lika stor del av landet som männen. Dom Putin har valt ser inte kvinnor så gärna ute fritt i samhället och i parlamentet det går emot helt deras ideologi.


Så Putin och hans säkerhetsråd får nog sätta sig igen och tänka om och tänka nytt, vilket kanske blir för jobbigt för dom i år. Eller kanske Putin gör en helomvändning och inte en falskmanöver som vanligt. Men en repetition av vad Ryssland gjorde för misstag i Afghanistan i tidigare regeringar det kan man lugnt säga han gör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar