onsdag 15 februari 2017

MOSKVA BÖRSEN 15/2-2017...

Det var intressant att se på ryska Moskva börsen den steg bara med 0,1%.  Men med sanktionerna mot Rysslands oligarker så kunde inte Sechins oljebolag Rosneft Oil göra affärer med Donald Trump och Exxon Mobil vilket fick aktien att sjunka -2.70 det blir totalt sen årets början -10,60. Men det har ju andra ryska oljebolag också gjort.

I och med att oljebolag och gasbolag har miljöfarliga verksamheter för att få upp oljan och gasen till sina anläggningar så väljer allt fler av ekonomiska och miljömässiga skäl att välja oberoende miljövänlig energiförsörjning som också stärker ens ekonomiska oberoende och dessutom får rejält reducerade elkostnader.

Så därför kommer inte den amerikanska eller ryska olja,bensinen eller gas att bli så eftertraktad nu framöver. Men det kommer att Europa och Asien som går i ledningen med den positiva miljöutvecklingen på grund av effekterna vi redan känner av. Så för att dämpa kraftigt den negativa miljöpåverkan har nu många länder beslutat ta steget mot miljövänliga energikällor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar