torsdag 2 februari 2017

PUTIN & TRUMP & LE PEN & WILDERS...

Populister som Vladimir Putin , Donald Trump, Marie Le Pen och nederländska Geert Wilders baserar sin politiska ideologier på Hitlers ideologiska och ekonomiska agenda.

Och som många vet så efterlämnade Hitler gigantiskt skuldberg för Tyskland som jämförts med Greklands skuld. Den godkändes av USA och England bland annat att få avskrivas för det ansågs inte möjligt för Tyskland kunde betala tillbaka.

Ryssland är nu det skräck exempel vad man inte ska göra och undvika i det mesta möjliga mån. Putin och hans oligarker fortfarande förgiftar starka politiska ledare till en lång och plågsam död, en annan stark ledare som kan riskera livet är Alexey Navalny ju närmare valet i Ryssland närmar sig. Där oligarkerna har tappat kontrollen över hur mycket dom tar från statens kassa till att täcka dom pengar som dom tar från sina företag till sin privata lyxkonsumtion. Och detta beteende blir nu allt aggressivare och börja nu även påverka utländska företagare i Ryssland, som kommer i Putins ekonomiska utpressning för olika oligarkers begär på mer pengar än vad affärsavtalet dom gjort. Och på det han gör det är falska skatteåtal, maffian utpressar för beskydd, ständiga hyreshöjningar. 
Och sätter ingen stopp för detta beteende så kommer det inte att räcka för Putin och hans oligarker med Ukraina för andra länders tillgångar ser dom som deras rätt att ta.

Sen det farliga med denna populistiska utveckling tror att Putin kommer att skona dessa populistiska ledare och deras länder misstar sig ganska grovt. För sådant beteende från USA eller Rysslands sida gynnar ingen, skapar mer fiender och permanentar splittring. Mest av allt blir katastrofala resultat för delar av befolkningen, som aldrig kommer att kunna återhämta sig. Det är guld och gröna skogar så att säga i början sen börja dom negativa effekterna bli mer verkliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar