tisdag 14 februari 2017

LIBYENS OKONTROLLERADE VAPEN...


Libyens vapen som inte är under kontroll från nån myndighet är över 1000 000 militärklassade vapen, som kriminella grupper fått tag på men även milisgrupper som nu alla slås mot varandra och i skottgluggen hamnar dom civila flyktingar och folket i Libyen som är obeväpnade. För dom obeväpnade handlar varje dag om att överleva dagen utan att bli skjuten, det gäller barn som vuxna.

Får vi inte läget i Syrien, Afghanistan, Jemen och Irak i först hand under kontroll och där vapenvila och en riktig kompromiss görs och uppnås kommer våldet att eskalera men också skapa en extremt våldsam aggressivare terrorgrupp än Al Qaida och DAESH.

Och dom som är mest extrema på att döda är Ryssland, al-Assad, Iran. Men så har vi en pågående konflikt mellan Iran och Saudiarabien som utkämpas i Jemen som nu tyvärr ger kraft åt förre presidenten och diktatorn för att forma sin väg tillbaka till makten.

Vissa experter säger Mellanöstern kommer att delas i 1000 fragment, i små kungadömen/emir riken. Det blir mer splittrat, men om man ser det positiva i det negativa så får dom som dom vill till slut och det mest då troligt blir fred i Mellanöstern. Utan inblandning från stormakterna som ska diktera den politiska agendan, så får dom själva fatta sina politiska agenda och vilka dom vill själva göra affärer med så skulle nog mest troligt freden infinna sig snabbare.

Men det blir ju mindre intäkter för vapenproducenterna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar