lördag 18 februari 2017

NATO & VÅRA KRIGSMAKTER...

Viss upprustning av militären kan flera länder behöva men satsa flera hundra miljarder på nåt tillfälligt och så miljöförstörande som mer kärnvapen och missiler kärnbestyckade såväl som ordinära kommer sen att falla ut ekonomiskt negativt på skattebetalarna och miljön för kommande generationer. 

Den handlingsplan mot aggressiva Putin är för närvarande sanktioner mot oligarkernas privata stulna förmögenheter där det svider mest. Även om Merkel tycks tro att man kan göra affärer och med samtal få ett gäng gamla stofiler KGB gubbar att bryta invant mönster, är som en mus slåss mot en jättekorrupt flodhäst. Den korrupta flodhästen ruckar man inte på i första taget. Och trotts att dom vet intellektuellt att dom gör på fel sätt och skapar mer fiender och misstro för deras agenda mot sina utländska affärspartners.

Krig är ekonomiskt nedbrytande och ska inte ses som ultimata lösningen för där vet Europa väl att där det biter bäst är genom dialog och undvika för djuplodande affärer som dessa oligarker driver med en maffiaideologi som skapar mer problem för dom utländska kunderna än önskat. Och om man hamrar in detta verbalt flera gånger om till Putin och hans kompisar så till slut kanske polletten faller på plats och dom inser deras gräns är nådd för vad dom nu gör mot omgivande länder. 


Så även om man har lust att ge dom gamla KGB rumporna en spark ned i en iskall vak så måste man inse med tiden kommer dessa kortsynta stofiler inse att dom måste byta taktik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar