lördag 11 februari 2017

PYHÄJOKI KÄRNKRAFTSVERK OEKONOMISKT...


Att man fortsätter bygga Pyhäjoki kärnkraftsverk då dom inblandade företag får höga elkostnader som direkt dämpar deras ekonomiska intäkter. Även om man har miljödestruktiva verksamheter kan man faktiskt skaffa billigare miljövänlig elproduktion som man äger själv och därmed minskar elkostnaden upp till 90%. 

Men väljer man att följa Putins företagsdestruktiva linjer som endast gynnar hans företag knutet till Rosatom för varje bygge av kärnkraftsverk i vår värld. Bara för ett tag sen blev det ett mindre haveri på liten del av ett franskt kärnkraftsverk som Rosatom byggt, det ska man nog ha i åtanke tycker jag.

Det är synd att stora delar av Europa väljer att inte fullfölja Parisavtalet utan det visade sig var tomma ord från ledande politiker. Men det visar också många politiska ledare inklusive Vladimir Putin är väldigt dåliga på företagsekonomi och tänka förutseende. Utan gå på Putins maffia destruktiva linje och därmed sänker företagens anseende och sviker sina barn och barnbarn med att inte värna om miljön och välja det nu billigare miljövänliga alternativa energikällor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar