måndag 6 februari 2017

GODE MAN & ÖVERFÖRMYNDARE,,,

Då det gäller våra svenska gode man och överförmyndare som ska skydda förståndshandikappade och minderåriga barns arv och pengar så måste lagen stärkas upp.

I mitt jobb har jag mött föräldrar till handikappade barn som har varit 85-90 år gamla och se och höra hur oroliga för deras ekonomiska framtid då föräldrarna dött var inte roligt att höra.

För det finns rötägg bland överförmyndare, gode man och förmyndare. Och nu då man fått höra en ung tjej blev sexuellt utnyttjad på nakenbilder för att hon skulle få sina pengar som hon hade rätt till visar att nu måste riksdagens politiker stärka upp lagarna för dessa yrkeskategorier så att dom gamla föräldrar kan känna sig trygga.

För vad gör man som förälder man jobbar ju för att sina barn ska ha en bra och solid grundplåt att stå på. Och särskilt då dom har handikapp. För det är dyrare att vara handikappad och behöva vissa hjälpmedel för dom är 40% dyrare än vanliga hjälpmedel för oss vanliga. Och då behövs det arvet den ekonomiska tillskottet blir, underlättar deras liv. Och lindrar kostnad för samhället om personen hade sina pengar kvar.

Så om man vore smart politiker täpp till hålen där korruptionen bland gode män och överförmyndare tydligen fritt får flöda till kostnad av dom svaga i samhället, en smart politiker tänker förebyggande och inte tar det som det kommer. Och vid val lovar stort men håller inget av sina löften. Det skulle spara svenska staten några miljarder per år. Eller är det för lite för att svenska politiker skulle skaffa sig en etisk ryggrad och tillföra nya striktare lag som skyddar dessa akut behövande svaga svenska medborgare i vårt Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar