onsdag 1 februari 2017

OLIGARKERNA & STATENS KASSA...


Man upphör inte att förvånas av oligarkernas hjärtlöshet och oförmåga.

Ryska börsen sjönk 31/1-2017 med 0,6% , dom företag som sjönk var Cherepovets Metal, Federal Grid CO UN, Federal Hydrogener, Gazprom, Mining And Metallu, PJSC Lukoil, PJSC Tatneft,Saving Bank of RU.

2017 har Putin börjat delat ut från ryska statens kassa pengar för att täcka förlusterna i olika bolag som tillhör medlemmar i ryska Duman och partiet Enade Ryssland.
Nu per vecka plockas ut 980 000 000 USA dollar upp till 5 miljarder USA dollar för att företagens bokföring ska täcka vad oligarkerna plockar ut i egen ficka. Och redovisade uttagskvitton visar att i och med att Vladimir Putin fyller oligarkernas privata fickor med statens pengar så eskalerar detta beteende till en aggressivare och hänsynslös syn på vad oligarkerna säger sig ha rätt att göra.

Som det visar sig nu att bli så hjälper Donald Trump med sin nazi vän Steve Bannon att ta för sig av Europas tillgångar med att binda upp dom med avtal med Gazprom.
För verkligheten för dom som ingår i affärer med Gazprom som nu ägs 75 % av Putins inre krets och Rosneft som nu helt ägs av Setjin som betalats med statens pengar. Rosatom ägs nu till 60 % av Putins inre krets och samt att förutom Putins ägarandel så har han knutit ett luftbolag till Rosatom som tar % av Rosatoms vinst.

Samtidigt som dom höjt statslönerna och pensionerna har dom höjt andra skatteområden som gör att småinkomsttagarna, medelinkomsttagarna, pensionärerna, småföretagarna och småhusägarna får ett genom snitt skattepåslag på 35%, då lönerna i snitt har höjts endast 6,5%. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar