onsdag 26 april 2017

OLJA & GASBORRNING I ARKTIS...


Det visar sig att Norge har planerat borra efter olja i Arktis och inte bara Putin med sina penninggiriga oligarker. Den planeringen fördömer jag å det starkaste.

Vi har en pågående miljökatastrof med Fukushima som nu är uppe i 4000 liter per dygn med högradioaktivt vatten som passerar kärnreaktorns innersta otäckta stavar. Och med att strömmarna så fint fördelar sig så innebär det radioaktiva strömmar mot Kina och östra Rysslands kustland mot Arktis. Och Indonesien, Kambodja för att nämna några som får dom radioaktiva vattenströmmarna.

Så är Arktis den sista fria utposten för diverse valar, späckhuggare, sjölejon, sälar, isbjörnar, vargar, fåglar för att nämna några som skulle få ta emot dom 18 kemikalier som krävs i ett borrhål för att få upp olja eller gas. Och med dom olika sprängningarna så kommer det upp en mindre mängd av den kemiska blandningen som blir med mängden en dödlig dos i dom vattenlevande djuren som finns i Arktis. Och som i sin tur sprider sig till den FN förklarade fridlysta ön ovanför Alaska där stor mängd fågelarter kommer och varg, sork, bäver, rävar, fisk på öns sjöar och vattendrag för närvarande lever opåverkade av att olja och gasborrning inte förkommer i dess närhet.

Att bevara Arktis i den mesta möjliga mån till efterkommande generationer tycker jag borde vara prio ett. Jag vill att barn som blir vuxna om 15-30 år ska kunna få fara och se den sista utposten som finns kvar där man inte förgiftat vatten och mark med dom 18 olika kemiska substanserna som reagerar med sprängning för att dom inte gifter sig med varann och blir ett extrem giftig avfalls ämne som till slut blir en större mängd gift havet och naturen inte kan bearbeta, utan blir ett hälsohot för både människor och djur.

För kan inte stoppa vårt destruktiva beteende på denna jord kommer vi att fortsätta samma destruktiva beteende på Mars vars många länder planerar att bosätta sig och på rekordtid förgifta och göra den planeten omöjlig att bo på men med snabbare hastighet. Eftersom vi konstruerar större och effektivare maskiner som förstör och sprider allt snabbare radioaktiva nedsläpp med dom kärnvapenbomber och missiler som nu byggts. Och då har vi flera tusen ton av extrem högradioaktivt avfall som diskuteras inom FN och säkerhetsrådet vars och hur det är säkrast att gräva ner det som kommer från gamla kärnvapen som inte använts. 

Snacka om att ge kommande generationer stenhårda svårlösta uppgifter som arv. Borde vi inte innan vi skapar fler kärnvapen se till att vi först vet hur vi ska hantera den enorma mängd avfall som dagens urangruvor har också, innan vi skapar nya enorma mängder högradioaktivt avfall.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar