lördag 22 april 2017

RYSKA VÄGAR...


Jag tycker det är jobbigt ibland med dom smågropar vi i Sverige har. Men så klart Ryssland toppar Sverige i frågan om vägförhållanden.

Detta är ju en stadsväg, så en annan väg som var grusväg där långtradare och lastbilar körde, men efter dom vägarna har oligarkerna upprättat vägtullar som tar 1 rubel per tullstation och den grusvägen såg ut som en Schweizerost med mycket hål i, där även bilarnas stötdämpare får sig ett kokstryk som kan ge lite försämrad körförmåga efter en kortare tids konstant körning.

Minns år 2000 att Putin med sitt KGB gäng skulle förbättra infrastrukturen för tunga fordon också. Tydligen har Kreml lovat att satsa några miljarder i år och då som vanligt går väl 95% till korruption.

För ryska befolkningen har ju väntat tålmodigt i 17 år på upprustning av sjukhus, skolor och vägar. Måste militären säga Ryssland har för dåliga vägar att för vissa militär fordon innan oligarkerna får ändan ur vagnen.

Så då man ser Rysslands olika vägar och jämför dom med svenska vägar är våra rena drömmen. Ryssarna har verkligen min sympati. Dessa oligarker är verkligen extremt dyr i drift på så många sätt en ett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar