fredag 7 april 2017

TRUMPS FÖRVARNING...

Att Donald Trump förvarnade ryska militären var nog för att minska risken för en direkt konflikt med Putin. Men gav tyvärr en räddning för al-Assads flygplan och missiler chans med ryska truppen att flyttas till rysk skyddad territorium i Syrien.

Så man har nu minskat en syrisk flygbas för Assads militär, men fortsatt har Putin makten över Syrien i och med att dom sista åren bistått Assad med kemiska stridsmedel. En del av förråden är i händerna på olika terroristgrupper i Syrien men större delen har dom syriska tillsammans med ryska trupper tagit tillbaka i sin kontroll.

al-Assad får göra lite som han vill för att Putin och hans oligarker får ha fortsatt kontroll över företag och makt över Syrien och övriga länder med rysk militär väl stationerade runt hela Syrien.

För att Putin och Kreml eliten trodde i och med att Trump med sitt kabinett har skulder i ryska banker och affärer med Exxon Mobile så hade dom fri väg att få sina önskningar uppfyllda. Men man ska komma ihåg kan Putin döda en rysk oligark som skötte om fotbolls VM 2018 i Ryssland för pengars skull , då kan dom med lätthet göra likadant mot sina utländska affärspartner. För nu har ju faktiskt Putin begått helt öppet och ostraffat brott mot mänskligheten i sin blinda strävan för total makt över världen till och med Kina.
Och man inser snart kommer han att vilja visa sina muskler i frustration att hans planer med övriga länder har gått i stöpet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar