torsdag 6 april 2017

USAS TUFFARE ATTITYD...


Det är bra att USA äntligen tar på sig en ledartröja och inser att dom måste vara med att sätta stopp för dom ryska oligarkernas samhällsdestruktiva framfart för och i Ryssland vilket också hotar omgivande länder.

Visst kommer att med dom frysta sanktionerna att ta pengar ur den ryska statskassan till oligarkernas lyxliv och konsumtion. Men med dom bottenlösa girigheten oligarkerna har och den extrema höga hastighet dom bränner pengar till sina sanslösa extrema palats runt om i världen.

Sen är det ju frågan om vi verkligen inte vill ha ryska kriminella pengar som kommer egentligen från dom ryska skattebetalarna till lyxhus, båtar,vingårdar med mera då gäller det för vederbörande länder att blockera köp som man klart vet är korruptionspengar. Säger man att man ska bekämpa korruption då ska man också gå till handling och spärra miljonprojekten i lyxbostäder till ryska oligarker, annars förlorar vederbörande politiker trovärdighet. Som franska Rivieran och USA bland annat. För dom senaste 2 åren har det ju flödat flera miljarder USA dollar till olika banker i Europa och USA bland annat. 

Hur länge ska ryska befolkningens pengar hamna i lyxhus i Frankrike, Schweiz och USA in dessa länders politiker slutar prata om att dom ska bekämpa korruption och verkställer löften till väljarna. Att Vladimir Putin inte bekämpar korruption är väl inget som missat i och med att han inte lämnar tillbaka vad han själv tagit från ryska staten. Och så länge som man tar emot ryska pengar många miljoner € per fastighet av en ryss så bekämpar man inte korruption.

Nu är det dags för mer handling för att politiker och myndigheter ska ha fortsatt trovärdighet oavsett vilket land det är frågan om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar