onsdag 26 april 2017

RYSKA OLIGARKERNAS EXTREMT DYRA PALATS...


Okej, ekonomiska ministeriet i Ryssland har redovisat för hur mycket dom statliga ' välgörenhetsorganisationerna' gör av med pengar som ryska skattebetalare och utländska företags betalar där deras inbetalade skatt går till. 

Nu kommer jag att nämna några oligarker och det gäller fastigheterna i RYSSLAND, inte dom fastigheter utlandet. Som nationella & internationella bolag och ryska medborgare betalat i skatt som gått till deras utländska fastigheter runt om i vår värld. 

Medvedevs palats i Ryssland kostar årligen 44 517 436 USA DOLLAR om året. Sen har vi Yeliseyev vars ryska palats kostar 39 505 391 USA DOLLAR om året. Och Usmanovs palats och förstorade egendom kostar 45 270 986 USA DOLLAR om året. Alla dessa män har även stora lägenheter och palats som då inte räknats in i denna summa. Men märk väl detta är endast för driften av palatsen med personal, gas, sopor, städning, chaufförer. Då har vi 997 oligarker kvar om dom dyraste oligarkerna i Ryssland som betalas av ryska staten inklusive Vladimir Putin.


Vad som också måste tilläggas är att från staten har tilldelas ytligare bolag som gått till barn och barnbarn med pengar, aktive innehav, nybyggnad av nya palats till oligarkernas barn och barnbarn allt betalat av statens kassa. Vilket har då inneburit att vanliga människors pensioner, lärarlöner, sjuksköterskor, ambulanspersonal, tull och militär bland annat inte fått lön. Och dom senaste åren har mer statliga löner sjunkit. Man har sparkat rysk personal och ersatt dom med folk Vladimir Putin varit till Nordkorea och rekryterat gratis arbetskraft. 

Men sen har lägre rankade oligarker börjat utnyttja hemlösa och lågutbildade men även socialutsatta till gratis slavarbete i syd Ryssland och Krim.

Att har ryska oligarker svälter fullständigt ut både befolkning och ryska statsbudgeten med råge, tycker jag. Befolkningen har min empati och förståelse över deras maktlöshet och frustration över att se hur allt fattigare framtid 99% av Rysslands befolkning går till mötes. Det finns en grundlig orsak att ungdomar säger vi vill ha en bättre framtid än den ryska oligarkiska makteliten vill tvinga in oss i, dom fruktar framtiden med nuvarande regim kommer att bli extremt fattig utan möjligheter att få jobb med  anständig lön som går att leva på även att ha råd med att skaffa barn och ge sina barn en bra plattform att utgå ifrån. Med nuvarande oligarkregim finns dom förutsättningarna inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar