lördag 22 april 2017

SAUDIARABIEN SPONSRAR MOSKÉ...

Såg en dokumentär om Saudiarabien som sponsrar och bygger stora moskeér runt om i världen. Dom som wahabismen  och sunnitiska islamister vill att islam ska vara en stor religion i världen. Men i och med att dom inte kan kontrollera alla imamer och vad för predikan och råd dom ger sin församling som lätt förvandlas till där terrorextremister frodas. 

Ett land dom har i många årtionden sponsrat är Tjetjenien som är ett helislamistiskt land. Och vid detta laget vet ju alla vad Ramzan Kadyrov står för och för för sorts islamistisk politisk agenda tillsammans med Vladimir Putin.

Men krigen mellan alla länderna har en mängd olika folkgrupper som gör alltmer saker ytterst komplicerad som till och med Saudiska kungahuset har ibland som nu i världsläget svårt att hantera. Med DAESH, Al Qaida, Al Nuzra, Hamas och en rad olika kriminella gäng som senare uppstått gör saken ytterst mer svårhanterligt.

Men om inte Putin och al-Assad körde dubbelspel i Syrien med USA och NATO trupperna skulle det vara lättare att decimera terrorgrupperna. Men i och med att Putin och al-Assad behöver kaoset och grupperna för att skapa kaos och ekonomiskt minus för att lättare komma in med dom kriminella oligarkerna i dom länder som lånar ut sina flygbaser, med allt vad det innebär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar