måndag 3 april 2017

PUTINS HÖGA SÄKERHET...

Vi vet ju alla att Vladimir Putin har en extrem hög säkerhet runt sig. Och om det hade varit ett terroristdåd av nån riktig terrorgrupp från Mellanöstern innebär det i verkligheten att ryska militären inte får sin lön betald och att det förekommer en riktigt genomgripande korruption som Putin själv understödjer, trotts sin organisation mot korruption.

För en sak är klar Vladimir Putin satte inte sig själv och Alexandr Lukasjenko i säkerhet utan fortsatte tala om Rysslands gasleveranser till Vitryssland som om dådet i tunnelbanan var ett gupp på hans väg. För vid terrordåd sätter man i dagens läge landets ledare i säkerhet ifrån staden där dådet skett. Tills landets säkerhetstjänst säger att det är säkert för ledaren att besöka staden/platsen.

Men jag förstår oppositionen då dom säger att det är Vladimir Putin som ligger bakom dådet och det är för att det användes en mindre mängd TNT i sprängningen och att bombportföljen inte utlösts och innehöll TNT.

Men det är lite märkligt, för jag skrev på Twitter 2/4 om Kinas och Rysslands handelskrig mot USA för skiftande av guldmarknaden där jag tyckte  att det var positivt med att guldpriset höjdes men ett politiskt kaos var inte önskvärt. Skrev även in + stark arm, portfölj och leende ansikte.
Och i tunnelbanans dåd så användes 2 portföljer varav en sprängdes. Det känns lite mysko och tycker det verkar mer att Putin tar till sina gamla metoder igen för att vinna politiska röster, för han vet att han är chanslös mot Aleksej Navalny, så oppositionens obeväpnade fredliga revolutionen är förändringens melodi mot diktatorer helt klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar