söndag 6 mars 2016

KÄRNKRAFTSVERK vs JORDBÄVNINGAR...

Anledningen jag är emot kärnkraft och kärnvapen är att det får förödande konsekvenser för befolkningen. Vi kan ta den kraftigaste jordbävningen som har gett en pågående naturkatastrof. Jordbävningen med efterföljande tsunami 11/3-2011.



Man inser att jordbävningar på 7 i magnitud får sprickor i byggnader som försvagar styrkan för kommande tsunamis och jordbävningar.


Den kombinerade tsunamin/jordbävningen 11/3-2011 påverkade inte bara Japan utan Hawaii, Rysslands östkust, västra Alaska, västra Kanada, västra Usa och västra Sydamerikas kust. Då kom spillror från byggnader,döda valar, späckhuggare,delfiner och bläckfiskar för att nämna några. På grund av att det hade blivit en rejäl härdsmälta först i 2 kärnreaktorer och sen i 3:e så började det bli en genomströmning av grundvatten direkt med dom högradioaktiva stavarna, till början rann det ut ungefär 300 000 liter högradioaktivt vatten direkt ut i havet. På grund att bläckfiskar, delfiner och valar varit utsatt för extremt hög radioaktivitet så dom kadavren spolades upp på Alaskas, Kanadas och Usas västkuster och stränder föll kadavren isär , köttet löstes helt enkelt upp. Så blev det ett avtal mellan Japans regering och Usas regering om att lägga locket på om vidden av katastrofen för att inte skapa panik. Nu rinner det ut 360 000 liter om dygnet med extremt högradioaktivt vatten ut i havet som cirkulerar Hawaii, Östra Ryssland,  norra Arktis och Alaskas, Kanadas och Usas västra kuster.


Alltså jordbävningar under 7 i magnitud vibrerar byggnader och kan skapa sprickor i byggnadsgrunden även byggnader som har stålstomme. Jordbävningar över 7 i magnitud får byggnader att gunga och över 9 i magnitud får byggnader med stålstomme att gunga till att börja med. för att sen rasa sönder. 

Jordbävningar ger långfrekventa markrörelser och ju längre jordbävning ju mer förstörda byggnader. Japan har alltså vad som nu upptäckts av Japansk forskare 13oo ojämnheter vid Japans sydsida.
I och med att flera jordplattor har mötesrum vid Japans sydsida med 1300 ojämnheter där jordplattorna gnids mot varann med 8 centimeter per år som skapar jordbävning och tsunamis.Ibland mindre och ibland större. Så tycker man inte att det är lämpligt att bygga fler kärnkraftsverk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar