onsdag 30 mars 2016

BEKÄMPA KORRUPTION ...

Ska vi bekämpa korruption som större delen av ländernas befolkning vill och kräver måste dom statliga bolagen gå för i led så följer även övriga bolag med.

Varken Rosatom eller Gazprom har rätt att tvinga länder in i avtal med dom och sen använda priserna som politiska påtryckningsmedel för att Putin vill göra deras länder och företag till Putin land i en rad olika EU länder. Vilket innebär i verkligheten att dom ska vara i konstant skuld till Putin och den ryska staten. Vilket kväver och stagnerar den ekonomiska utvecklingen. För så länge den destruktiva modellen gynnar han och hans oligarker så är den positiv men skulle den gynna andra länder så blir han aggressiv och känner sin makt hotad. Och som en mindre oligark från Moskva sa till mig på Twitter att det finns inga gränser för vad dom kommer att göra för att behålla sina förmögenheter och makt över omgivande länder. Och det kallar jag en allvarlig varningssignal.

Att ställa krav på hederlighet och ärliga affärsavtal tycker jag ska vara standard och visar också ett respekt mot dom aktieägare som är privata investerare som en del satsat privata sparpengar ska vara global standard vare sig dom är EU land eller Ryssland eller USA.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar