onsdag 16 mars 2016

RYSSLANDS RETRÄTT I SYRIEN...

Alla blev nog tillfälligt glada att viss reträtt från Syrien blev verklighet och fokusering på bekämpa terrorgrupperna ökade något.

Men våran glädje fick sig en smolk i bägaren. Ryssland ökar åter sina trupper i östra Ukraina.För man ska med vapenhot mäkla valdemokrati ala Putin i östra Ukrainas val om att pro-ryssarna i denna del vill ingå i ryska federationen. Och sen dessutom ta 15 mil kust i sydöstra Ukraina för att bygga en väg till Krim. Sen säger lilla Vladimir Putin: vi ryssar är inte giriga vi är fredligt demokratiska och helt klart inte korrupta, vi gör bara vad våra pro-ryska vänner vill. Alltså Putins oligarker som äger fabrikerna i östra Ukraina och som är fullständigt skräckslagna för att betala skatt som oss hederliga människor. Det är ju långt under oligarkernas värdighet. Såna människor som oss föraktar Putin och hans vänner. 

Och sen frågar dom sig varför tycker ni vi är fientliga och aggressiva ?

Som tur är ju inte hela befolkningen som oligarkerna och Kydorov, det kan vi vara väldigt tacksamma för. Men Putin och hans oligarker på Krim kommer få en otrevlig överraskning på Svarta havets botten. Så Ukraina kan lugnt luta sig tillbaka några år och låta ryska staten ta den största ekonomiska smällen och sen bli ekonomiskt överlägsen Ryssland. Som man säger den som suktar över väldigt mycket mister ofta hela stycket å lite till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar