tisdag 1 mars 2016

GE GREKLAND NYA MÖJLIGHETER...

Att ge Grekland några miljarder euro årligen för att dom hjälper flyktingarna tycker jag inte ska möta några större protester.

För dom är 1:a anhalt för flyktingarna men det land med den största statsskuld i världshistorien.

Istället för att se problem se lösningen på deras statsskuld och höga arbetslöshet. Får dom miljarder euro till det som krävs för att kunna hantera den nuvarande flyktingströmmen så kan dom utbilda dom arbetslösa till livräddare, kustbevakning,flyktingchef på flyktingförläggning, jourhavande medmänniska, lärare. Att dom arbetslösa får med flyktingarna vara med att bygga boenden för flyktingarna sen tilldelas personal som finns som stöd med dom flyktingar som lärt sig grekiska jobba med dom grekiska infödda. Sen med så välutbildade flyktingar så brukar kreativiteten komma som blir nya produktiva företag till dom nuvarande grekiska som blir tillskott i det grekiska. Så efter ett tag kommer pengarna att cirkulera runt i grekiska staten men tillföra löner och jobb till flyktingar och greker och skatteintäkter till statens kassa.

Då vissa tvivlare får se det goda resultatet kommer sen flera att följa efter. Men man får inte glömma att dom har världen största statsskuld som inte reduceras på kort tid utan större delen måste nog skrivas av så att dom kan börja på nytt blad så att säga. Dom har nog lärt sig sin läxa och inte repeterar den. Utan inser att dom måste jobba längre och alla betala skatt sen kan ju skatten variera, mindre i början då man startar företag och man fått bygga upp ett lönekapital och en säkerhet på bank sen 10-15% ska man inte gnissla om det går ju till sjukvård,polis, tull,skatteverk, skola ,åldringsvård, o s v . Har man en inkomstskatt på 25% och 20% går till statskassan och 5% till pension. då kan man satsa 5% av sin lön på en egen pensionsfond eller börja bygga upp en aktieportfölj och ha den som en extra ekonomiskt tillskott utöver lönen/pension årligen då man får utdelning på aktierna minus skatten på 15%.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar