måndag 28 mars 2016

PUTINS LEDNING TÅL INTE GRANSKNING...

Att Vladimir Putin och hans kompisar inte tål granskning av sina företag visar att mycket inte är lagligt och etiskt korrekt. Men att välja gå in och kolla dessa bolag nu blir kanske för mycket för Putin och hans oligarker. Han vill nu träda in som den person som kan skapa fred och demokrati i Arabvärlden. För att bli sådan måste man hålla sig objektiv, har ordning och reda i statskassan och demokrati i sitt eget land och ha så gott som ingen korruption i sitt eget land och tåla granskning av sina egna företag och förmögenheter som kan ses via skattedeklaration. Och kan man det utan problem bli granskad och har man ingen orsak att bli aggressiv och hånfull mot andra länder.

Men om han vill uppnå samma status som USA en gång i tiden haft så kan han inte ha nuvarande sätt att leda ryska federationen. Och satsa flera miljoner på sponsra nazister och extremister i en rad olika EU länder och njuta med att Sputnik och RT ger glädjande rapporter om hur våra EU länder dräneras på pengar av enorma flyktingströmmar och terrorism och sen tro att dom har affärsmässig trovärdighet med statliga bolag som också skriver kontrakt på att bygga kärnkraftverk men lämnar det obyggt för mer pengar till ryska oligarkers privata plånböcker och kapital dränering av IMF, ECB och olika länders statsbanker och inblandade företag.

Han har blivit arrogant, cynisk och gränslöst girig vilket gör han till en dålig fredsmäklare i Arabvärlden. Fast om han får chansen att visa vad han går för om han blir en fredlig positiv fredsmäklare och med tiden inser att Ryssland måste gå samma väg. Men sådan insikt kanske blir bara en dröm och ingen verklighet. Med att han inte erkänner öppet vad han tagit utan förnekar och ser förolämpad ut.

Tänk en gång i tiden för länge sedan fanns en hederlig polis och KGB-agent Vladimir Putin men nu år 2016 är nåt helt annat. Vad gick fel på vägen i maktens korridorer för Putin och hans kompisar ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar