lördag 19 mars 2016

PUTIN & TRUMP...

Vladimir Putin vill bli sedd som en industrimagnat som är ekonomiskt god för 200 miljarder kronor. Men som man måste ha jobbat i några decennium för att besitta sådana tillgångar. Då har man ju inte tid till att vara politiker eller som han rysk president.

 Men han måste ju fullkomligt älska Donald Trump eftersom han försöker efterlikna Trumps sätt att vara mot människor och medarbetare likväl affärspartners. Den enda skillnaden Donald jobbat några decennium som affärsman men som pensionär anser han sig ha råd att bli president för Usa. Putin å sin sida han agerar som rysk president och för Trumps agerande fullt ut i rysk maktposition vilket gör ryska staten och dess olika bolag till en labil och  farligt aggressiv affärspartner. Som helt öppet nu visar sin maffiasida på ryskt maktstyre.

Men Putin med sina 99 oligarker sänker nu Ryssland i en ekonomisk katastrof som kastar ut familjer med små barn till hemlöshet. Och den enorma mängd hemlösa kommer aldrig tillbaka ekonomiskt. Det är den tråkiga verklighet som nu väntar mot höst och vinter i Ryssland. För Putin har byggt en bunker i Kreml med tungt beväpnad säkerhet som håller full kontroll på stora delar av Ryssland. Så detta kommer att bli en lång pina för ryska befolkningen då statsanställdas löner slutar utbetala och pensioner går till Putins drömprojekt Krim och inget till befolkningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar