måndag 7 mars 2016

USAS ELITPOLITIKER INTE FATTAT...

Usas politikerelit har inte fattat varför en stor mängd väljare väljer Donald Trump. Han visar helt öppet vad som är fel med hela amerikanska valsystemet. Han lovar stort men kommer att gå företagarnas vilja tillmötes och köra över väljare precis som han gjorde i Skottland.

Politikereliten har lobbyister som jobbar för gruvornas, gasfältens och oljefältens företags räkning. Med alltmer utbredda områden med förgiftat dricksvatten som politikerna gör allt för att tysta ner. Och ta ut skatter från medelinkomsttagarna och låginkomsttagarna medan företagen som förgiftar mark och dricksvatten, går skadefria och får mer belöningar med mer skattesänkningar och statliga bidrag för miljövård dom inte genomför utan tar dom miljöbidragen till profiten och kapitalutdelning på aktierna. Dessa amerikanska bolag får också miljövårdsbidrag från IMF vilket dom heller inte genomför. Trump säger nu till väljarna att hans ska sätta politiker eliten på plats och väljarnas miljö och hälsa ska komma fram i dagsljuset vilket jag insiktsfullt inte tror han kommer att genomföra.

En del amerikaner har sålt sina lantliga fastigheter och turistföretag som har fått sin mark förgiftad av  gruvor,olja och gas bolags fria härjningar. Då inte amerikanska staten kräver att bolagen har en fast miljöfond som enbart går till miljövård på minst 40 000 000 dollar och verkligen ser till att dom genomför sina miljöåtaganden då först kommer dom att få fler väljare från bredare grupper i amerikanska samhället.

En del andra länder vet vad amerikanska bolag går för, för dom har långt mer allvarliga hälsofaror som dom amerikanska bolagen inte vill ta ansvar fastän dom äger en rad områden med olje- och gasfält och gruvor bland annat i Nigeria, Zambia för att nämna några. Då för presidenterna i dessa länder för över 10 år sen bad bolagen ta ansvar för dom läckande anläggningarna som förstörde stort område med betesmark och vattentäkter blev dom utskällda av bolagens styrelser och president. Dom sa att dom pengarna från IMF la dom på profiten och tyckte att det var under deras nivå att ta miljöansvar. Dom skulle ha betalt av det landets stat för att göra miljövårdsåtgärder.

Så stort sett hela USAS politikerelit har axlat BUSH mantrat profit till vilken kostnad som helt, i vilket läge som helst. Det praktiserade Bush i Afghanistan med landets enda 2 mineral gruvor för hjälp att dom minimerat talibanernas verkan och makt i Afghanistan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar