onsdag 2 mars 2016

EU LÄNDERNAS NEGATIVA KAN VÄNDAS TILL POSITIVT...

EU ländernas negativa flyktingsituation kan man vända till nånting positivt. Att DAESH och al-Assads skapade början av den enorma flyktingkatastrof är väl ingen hemlighet. Och insikten om då senare Putin gick in i Syrien blev det en panikflykt från Syrien av politiska oppositionens befolkning, vilket han känslokallt ser nöjt på att det sker.

Börjat inse så som många andra gjort att Putin insåg att med den enorma flyktingström, skulle bli för EU länderna stängda gränser och splittring och kaos i hans affärspartners länder. Och med sådant EU kunde han lätt övertala flera länder att skaffa rysk gas som han kunde utnyttja i sina egna politiska syften. Då det gäller Tysklands och Frankrike, Polens, Italiens och Balkanländernas gasavtal och eventuella godkännande av en andra gasledning vilket gör dessa länder mer beroende och mer öppna för en aggressivare politisk påtryckning från Rysslands sida.

Har tittat på olika ryska statliga bolags sätt att hantera sina affärspartners särskilt EU länder. Rosatom har 4 stycken påbörjade kärnkraftsbyggnationer sen allt från 20-10 år men ej färdigbyggda. Orsaken till det det blir större vinst för ryska bolagen med obyggda för man får bidrag större än vinster från IMF, ECB och landets statsbanker och företagen än färdigbyggda. Så oligarkernas sätt att göra affärer skiljer sig rejält från hederliga och demokratiska länders sätt att göra affärer.

Att ECB nu går ut och bidrar med pengar till dom länder som mest behöver det till den enorma mängd flyktingar, mest tänker jag på Grekland är positivt. Men låt oss nu ge Vladimir Putin en riktig politisk läxa. Vänd på hela steken med denna negativa flyktingkatastrof som nu för tillfället drabbar oss EU länder till nånting positivt. Orsaken att Ryssland vill ha kvar al-Assad i makt position är för att dom kan lättare skapa kaos för att distrahera oss vad som verkligen händer i Ryssland och vad dom planerar göra mot omgivande länder. Men med så många välutbildade som kommer till våra länder som överläkare, tekniker, ingenjörer m m. Så får vi ju välutbildad kompetens och god grund för kompetenta forskare på olika områden som gör våra länder mer produktiva och lönsamma. Men tråkigt nog håller Syrien på en låg kunskapsnivå som passar al-Assads och Putins egocentriska mål.

Så om vi inser att vi kan vända detta till mer produktiva resultat och dom männen går kvar i sin ekonomiska negativa cirkel och fokusera att vända denna flyktingkatastrof till nåt positivt.Och helt enkelt inte lägga energi på att försök ändra dessa män till nåt positivt utan förpassa dom till marginalen istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar