tisdag 29 mars 2016

RAOUL WALLENBERG DÖDFÖRKLARAD...

Att Raoul Wallenbergs anhöriga inte riktigt kan få ett avslut på Raoul är för att kroppen finns fortfarande kvar i rysk jord. Han räddade undan judar från nazisternas dödsgrepp och efter en tid ansåg ryssarna att det han gjorde var kriminellt beteende mot ryska staten. Så sen då 1945 då han tillfångatogs och sattes i GULAG fängelse så påstod Ryssland att på 70- och 80-talet att han blev mördad eller dog 1947 men dom visste inte vars kroppen var nedgrävd.

Som död kunde han ju inte avslöja några ryska statshemligheter tycker man så av att det var en svensk ambassad tjänsteman och rik företagsperson från Sverige borde man sett till att göra något etiskt korrekt i ryska federationen istället för att skapa en massa mörka hemligheter som förr eller senare kommer till dagens ljus. För i Ryssland går allt som i en cirkel, det återkommer i nya former med nya ledare bakom den hälsofarliga ratten i den ryska LADA som styr landet. Nu som då bara det gynnar Ryssland och ryska ledarna så för övriga är konsekvenserna helt oväsentliga för ryska statsledningen, alltså inget nytt under ryska solen.

Man kan bara beklaga till Wallenbergs klanen sorgen på ett oavslutat familjemedlems tragiska död. För resterna av kroppen borde ju återbördas tycker man. Dom vet vars hans kropp är med att erkänna vore ett stort nederlag, likadant är det med Ukraina för Putin och hans oligarker. Tänk att historien upprepar sig från försvunnen tid i olika former men med Putin som en mycket gammal manlig rysk ledare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar