torsdag 17 mars 2016

SVERIGE INTRESSANT LAND...

Som svensk medborgare måste jag ju känna mig stolt att så många länder finner Sverige så intressant att man skickar både flygplan och människor för att spionera på Sveriges företagare och deras produktutveckling men även på den militära sektorn. Vi är ju ett sjujäkla bra folk, vi är hederliga och produktiva och vi är mästare på att göra politiska kompromisser.

Sen vad Putin finner för intresse i våra företags produkter och militära sektorn är det för att han känner sig underlägset rädd för starkt trovärdiga SVERIGE så han överkompenserar militära sektorn Ryssland.

Men vi svenskar är inte direkt rädda ,för Öland är väl det enda markområde han militärt skulle vara intresserad av men det är ju en del andra NATO länder också. Så erkänn gott folk SVERIGE är en riktig godbit på så många sätt.

Men att undvika göra affärer med ryska företag som mynnar ut i dränering av ett lands statliga företag liksom privata företag finner jag är ett bra beslut idag. Dom europeiska kärnkraftsbygg avtal som gjorts i södra delen av Europa men inte byggts färdigt sen över 12 år vet ju en del Balkanländer om bland annat. Det är ett exempel där en av Putins oligark styr Rosatom och Putin har ett bolag som får pengar för varje avtal om kärnkraftsbygge.Och som läget är på elmarknaden tjänar dom mer pengar att få pengar från IMF, ECB och landets statsbank. Så det finns ju dokumenterat på vad egentligen svenska säkerhetspolisen säger. För dom gör ingen skillnad på vem dom dränerar pengar av privat eller statlig. För tydligen oligarkernas lösning på allt är våld, rejält militärt hot för att allt ska gå deras väg och dom struntar i hur det går för affärspartnern.

Men det blir i Ryssland det extremt våldsamma upplösningen av Putins oligarkstyre kommer att bli. Det blir en föreställning vi kommer att minnas i flera decennier framåt.

Sen även om nu Putin har satt in mer kvinnor på ministerposter så är det en kvinnlig version av honom själv, men männen ser nästan ut som honom fast dom agerar och klär sig mer som Vladimir Putin multimiljardär. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar