onsdag 30 mars 2016

RYSSLANDS MAKTÖVERTAGANDE...

Ryssland har helt enkelt tagit makten över östra Ukraina utan att ukrainska delen av befolkningen fått säga sitt. Utan har skickat det med ytligare med tungt beväpnad milis och tagit kontrollen av val, regionstyre och kallar det demokratisk stöd till prorysk befolkning. Jag kallar det för Putin demokrati.

Putin demokrati är där oligarker ekonomiskt gynnas med att slippa betala skatt på inkomster, företag, arbetsgivaravgifter och så vidare. Det är ett maffia liknade styre av bolag där vanliga medborgare inte har en ekonomiskt chans att leva drägligt. Utan hela samhället blir liksom Ryssland med anarki och där tungt kriminella får härja fritt med att utpressa pengar från små och medelstora företagare som i sin tur betala en del av vinsten dom får från sin utpressning till Vladimir Putin och hans KGB kompisar med flera underliggande oligarker som är miljonärer på sin utpressar verksamhet. Vilket i slutändan inte ger direkta skatteintäkter till ryska statskassan. Sen vill han också tvinga samma system av utpressning mot europeiska bolag allt från små till börsnoterade bolag.

Snacka om en president som mer kväver kreativiteten i Ryssland och är en ickeproduktiv president som tror att folket godkänner hans ryska maffia metoder som vardagsmat. Han är för hans intelligens en person som gör mig trött för mer produktivitet och demokratisk regent vore det ju att föredra i ryska federationen. 

Jag förstår dom ryssar som har produktiva produkter flyttar utomlands i och med att han fängslar ryssar som börjar tjäna ihop stora förmögenheter. Dom kvävs ganska snabbt av ryska maffian och kriminella oligarker som byggt upp sina företag på kriminell basis och utpressar struktur som slår mot inhemska såväl som utländska.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar