lördag 2 september 2017

BALTIKUM , POLEN & DERAS RÅNARLIGOR...

I Sverige har sen en tid funnits rånarligor från Estland, Lettland, Litauen och Polen.
Dom skaffar sig svenskregistrerade transportbilar och far runt Sverige och länsar hus och nu på senare tid har dom börjat göra inbrott i lägenheter som ägare är borta ifrån en längre tid. Sen kör dom ner bilarna till båtarna som far till deras länder, välfyllda med stöldgods.

Dom tar teve plattskärmar, datorer, Iphones, smycken bland annat. Helt otroligt det än låter hade min granne under mig förra lördagsnatt 26/8 -2017 inbrott där dom tog 2 stycken täcken, överkast till dubbelsäng, 42-tums platt teve, en boxer från Comhem och dess router. Sen hade tjuvarna som avslutning tagit några starköl från deras kylskåp. Pratade med den gamla mannen och det gamla paret känner sig otrygga. 

Sen har det kommit fram att dom har till och med varit utklädda som byggjobbare, elinstallatör, hantverkare för att nämna något. Att dessa rånarligor kommer att skapa misstroende mot olika hantverksföretag som är ärliga är ganska säkert. I vissa delar av Sverige har dom inte gjort såna ansträngningar utan gjort inbrott även då innehavare varit hemma, dessa rånarligor har nu börjat misshandla och hota ägarna, förståndshandikappade och barn.

Jag uppmanar ländernas politiker att stärka upp gränskontrollerna då det gäller svenskregistrerade transportbilar fyllda med täcken, kuddar, teve plattskärmar, datorer och diverse möbler för allt säljas inte i Sverige. Där tycker jag gränskontrollerna kan kräva att eras medborgare ska uppvisa kvitton på det dom köpt. Och har dom inte det så kan tullen och polisen i Estland, Lettland, Litauen och Polen utgå från att det är stöldgods. Och för att skydda sina hederligt hårt jobbande företag i Sverige bör man stärka upp vissa lagar och regler som man inte får fler etablerade aggressiva rånarligor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar