onsdag 20 september 2017

SPANSKA REGERINGEN & KATALONIEN...

Att Katalonien i Spanien har en valröstning om hur många av den delen av Spaniens befolkning vill ha en självständighet från nuvarande spanska regeringen, tycker jag regeringen ska låta den vara vägledande för hur man fattar kommande beslut då det gäller den delen av landet. Och inte måla fan på väggen. så att säga.

Låt Katalonien har sitt val och befolkningen får säga sitt, vad dom känner nu kan bli nåt helt annat på valsedeln. Och då man vet valresultatet då kan man sätta sig vid förhandlingsbordet och komma fram till en kompromiss för bägge parter.

Här i Skellefteå har socialdemokraterna styrt staden i dryga 73 år, vi har som en egen liten värld oavsett vilken regering vi haft. Socialdemokraterna har levt igenom både högerregering som vänsterregering. Och politikerna här i   Skellefteå har kört sitt inkörda spår men utvecklats eftersom politikerna byts ut av ålderdomsskäl.

Visst har vi i norra delen av Sverige tyckt att vi borde bli en egen stat eftersom våra största tillgångar går iväg till södra delen av Sverige. Men trotts allt börjar nu alltfler företag etablera sig här uppe, tack vare teknikens under kan man bosätta sig vars som helst och starta företag, bara det finns god internet uppkoppling, går det mesta.

I en demokratiskt land har befolkningen har vägledande val, för att ge en mer verklig vägvisning till spanska regering om en bredare och med utvecklande politik och kapital till att utveckla som befolkningen i Katalonien vill, särskilt den yngre generationen som vill bo kvar och ha en produktiv framtid där man är född.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar