lördag 2 september 2017

SVENSKA POLISENS SITUATION...

Här i Skellefteå har nu uppkommit ett nytt problem som polisen inte har tid med tydligen. I centrala Skellefteå har nu rånarligor från Estland, Lettland, Litauen och Polen börjat bryta sig in i bostäder mitt inne i staden. Även på ljusa dagen gör dom inbrott. Där är det mer rörelse och inte lika bra kontaktnät som på där jag bor. Här har dom börjat göra inbrott på nätterna. 

Grannen under mig hade fått inbrott 26/8-2017 och fortfarande har inte polisen haft tid att göra brottsplatsundersökning, för att dom är underbemannade helgerna och tydligen veckorna. Och då har ju inte riktigt älgjakten börjat än här i Västerbotten.

Det är ju helt vansinnigt. Man måste ju kunna enas över partigränserna och planera en rejäl budget för polisen och se till att poliserna får en högre lön, för deras arbete har faktiskt blivit mer riskfyllt, därav orsaken till självklarheten till högre lön. Och det ska ju såklart räknas in i följande årens budgetar också.

Sen att dessa länders regeringar är släpphänta med vad dom släpper in över gränsen som dom in välfyllda transportbilar med stödgods kan man undra får dom nån del av kakan må tro ? 

En sak är klar nu börjar folk välja bort baltiska och polska hantverkare och föredra svenska för med dom kommer inte rånarligorna efter som en bitter smakande svans.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar