fredag 15 september 2017

NORDKOREA vs USA...


Nordkorea säger nu att man siktar på att bli lika stor kärnvapennation som USA. Inte till ytan varje fall. Men till manskap kan han.

Då är det frågan hur mycket plutonium är Vladimir Putin och oligarkerna beredd att bistå Kim med för att få gratis nordkoreanska slavar till sina byggen i Ryssland och företag. Då dom anser att dom ryska medborgarna är för dyr arbetskraft så dom väljer göra utbytesaffärer med en sådan labil man som Kim. Fast oligarkerna har likadan människosyn som Kim det är väl därför dom med ryska maffian  i fören har så fördjupande affärer.

Och i sin naivitet så tror Vladimir Putin att han kan kontrollera Kims humörs svängningar med att han kontrollerar hur mycket ryska staten bistår med plutonium och vem Kim hotar och startar kärnvapenkrig med.  För med Kim finns inget tidsutrymme som med DAESH han misstog sig med, för Kim står för ett betydligt större hot mot Sydkorea, Japan, Kina och Ryssland än Vladimir Putin tror. Och Putin måste inse att Kina har större militär och kapacitet än Ryssland och har betydligt större makt och orsak att sätta ned foten mot Kim och vem som bistår Kim med plutonium till missiler.

Och gör Kim ett sånt uttalande så känner han sig säker på trygg tillgång på ryskt plutonium. För Kina har intelligensen att inte ge plutonium, med tanke på dom delar flodsystem med Nordkoreas testområde.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar