måndag 13 mars 2017

NORDKOREA &KÄRNVAPENLÄNDERNA...


Efter Nordkoreas sista missil avfyrning så samlades FN:s säkerhetsråd och bestämde sig för att verbalt fördöma Nordkoreas missiler som dom senaste tiden skjutit mot närliggande länder.

USCH fy på dig KIM, så mer än så blev det inte.


Och sen säger Donald Trump att Nordkorea är största kärnvapenhotet mot USA. Men anser att Ryssland som nästan är i jämn vikt idag med USA i militär och kärnvapenarsenal är absolut inget hot för med dom gör hela hans kabinett utom försvarsministern Mattis affärer med dom ryska oligarkerna.


Jag är inte ett dugg avundsjuk på dom extremt rika, dom verkar ju håglösa och understimulerade i överflöd, så det är verkligen inte nåt att eftersträva kan man lugnt säga. 

Men dessa populister har en verklighet skev bild utifrån deras verklighet och vad som gynnar dom ekonomiskt. Dom tror som oligarkerna att snabba pengar ger dom största mättnad på deras gränslösa penninghunger. Och glömmer världen och verkligheten utanför deras bubbla, bokstavligt talat.

Ska dom ha nån som helst trovärdighet då det gäller att få Nordkoreas ledare att sluta med kärnvapen ska man också förutom att talar göra som man säger. Annars verkar det för Kim som bedrägeri mot honom. Och i samma situation befinner sig nu Vladimir Putin och Donald Trump för dom verkar labila och extremt aggressiva för sina omgivande länder och affärspartners.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar