fredag 10 mars 2017

STACKARS RYSKA OLIGARKER...


Att Ryssland håller på att bygga upp sin militära flotta i Arktis är väl ingen hemlighet för nån. Men oligarkerna i Kreml har stött på patrull, fall på eget grepp så att säga.


Den magra ryska statskassan blir allt magrare, så det stora planer på gigantisk militär ser ut att spricka i en gigantisk oligark bubbla. Så på nåt sätt utan att det ska kosta oligarkerna nåt så måste dom sista statliga bolagen privatiseras men den stora frågan är med vad, mest troligt med staten lånar pengar och oligarkerna får gratis dom företag som nu är i statens ägo för Donald Trump genomför lättnader på sanktionerna.

Vilket innebär i verklig mening att dom pengar som kommer in i statens kassa ska täcka banklånen sen kommer dom tänkta skattehöjningarna på låginkomst tagarnas löner med löfte att den skattehöjningen ska gå till deras pensioner. Vilket min instinkt är falska löften.

Det är verkligen dyrt att leva i oligark land då oligarkerna blir statens tyngsta ekonomiska börda för vanligt hårt arbetande medborgare. Både i politik och företagsaffärer blir det ett ekonomiskt bakslag för dom länder som fördjupar både affärer och avtal med Rysslands rikaste farligaste oligarker tillika med deras börsnoterade företag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar